Ən yuxarı statik reklam_3
Ən yuxarı (mobil)_30

Çörəyə vurulan qatqı maddələrinin tərkibində GMO var

iç səhifə xəbər başlığı altı (mobil)_31
Çörəyə vurulan  qatqı maddələrinin tərkibində GMO var

Çörək bişirilən zaman istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində genetik modifikasiya olunmuş (GMO) məhsullar mövcuddur.

 

Reklam_3_11

“Marja” xəbər verir ki, Türkiyədə çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində GMO olması gündəmdədir.

 

Qida mühəndisiləri  çörək istehsalında  GMO-lu qatqı maddələrindən istifadə edildiyini  iddia ediblər. İddianın həqiqət olub-olmadığını öyrənmək üçün qatqı maddəsi laboratoriyaya göndərilib.

 

2 gün davam edən test prosesinin ardından qida mühəndislərinin iddiaları təsdiqlənib. Test mərkəzindən verilən rəyə görə, çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində  GMO maddə var:

 

"Aparılan analiz nəticəsində qatqı maddələrində GMO (35S,NOS,FMV) müəyyən edilmişdir".

 

Unda və ya çörəkdə qatqı maddələri aşağıdakı məqsədlər üçün istifadə edilir:

 

 -Qida dəyərini artırmaq,

 -Çörəyin rəf ömrünü uzatmaq,

 -Çörəyn həcmini artırmaq, quruluş yaratmaq

 -Dad və ətir təmin etmək,

 -Zərərli mikroorqanizm inkişafını qarşısını almaq,

-Rəng və cazibə artırmaq məqsədi ilə.

 

Bəzən çörək bişirilərkən soya unu da istifadə edilir:

 

 -Xəmir və çörəyin rəngi ağarır,

- Xəmirin müqaviməti artır,

- Unun su saxlama qabiliyyəti artır,

- Çörək həcmi ilə qidalanma dəyəri artır.

 

Qeyd edək ki, soyaların böyük bir hissəsi  genetik modifikasiya olunmuşdur (GMO).

23.03.2017 07:53

Müştərilərin xəbərləri

Mobil əsas səhifə 4-cü2_27
Mobil əsas səhifə 6-ci-2_29
Esas-sehifede-reklam-3_8
Əsas səhifədə 3-cü reklam_10
Xəbər mətn sağ 2-ci2_16
Xəbər mətn sağ 3-cü_17
Xəbər mətn sağ -18_18
InvestAZ