Ən yuxarı statik reklam-3_3
Ən yuxarı (mobil)_30
Mobil manşet üstü reklam_21

Agentlik sədri fındıq məhsullarında aflatoksinin aşkarlanmasına münasibət bildirdi

iç səhifə xəbər başlığı altı (mobil)_31
Agentlik sədri fındıq məhsullarında aflatoksinin aşkarlanmasına münasibət bildirdi
iç səhifə xəbər şəkil altı-2 (mobil)_32

"Son dövrlər Avropa Birliyinə ixrac olunan fındıqda aflatoksinin aşkarlanma halları artıb".

Bunu Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin sədri Qoşqar Təhməzli mətbuat konfransında bildirib.

Reklam_3_11

Onun sözlərinə görə, bu ilin ötən dövrü ərzində 49 fındıq partiyasında aflatoksin aşkarlanıb. İki partiyaya isə Avropa Birliyi tərəfindən notifikasiya göndərilib: "Aparılmış araşdırmalara əsasən, aflatoksinin aşkarlanmasının səbəbləri təsərrüfatlardan fındıqların vaxtından əvvəl yığılması və nəmlik tələblərinə uyğun olmayan şəraitdə saxlanması, bəzi emal müəssisələrində məhsulların açıq hava şəraitində saxlanması, çeşidləmə zamanı müasir texnologiyaların tətbiq edilməməsi, habelə iqlim amilləri ilə bağlıdır”.

Agentlik sədri deyib ki, aflatoksinin miqdarı 8-15 arası olduqda çeşidləmə, 15-dən artıq olduqda bitki yağı istehsalı üçün rafinasiya edilməlidir.

 

Telegramda Marja.az səhifəsinə abunə olun

APA

22.11.2021 15:46

Müştərilərin xəbərləri

Mobil əsas səhifə 2-ci-2_25
Mobil əsas səhifə 3-cü - 2_26
Esas-sehifede-reklam-3_8
Ana-sehifede-2-reklam-3_9
Əsas səhifədə 3-cü reklam_10
Xəbər mətn sağ 1-ci-2_15
Xəbər mətn sağ 2-ci_16
Xəbər mətn sağ 3-cü_17
Xeber_metn_sag_18_2_18
InvestAZ