Çörəyə vurulan qatqı maddələrinin tərkibində GMO var
Çörək bişirilən zaman istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində genetik modifikasiya olunmuş (GMO) məhsullar mövcuddur.
“Marja” xəbər verir ki, Türkiyədə çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində GMO olması gündəmdədir.
Qida mühəndisiləri çörək istehsalında GMO-lu qatqı maddələrindən istifadə edildiyini iddia ediblər. İddianın həqiqət olub-olmadığını öyrənmək üçün qatqı maddəsi laboratoriyaya göndərilib.
2 gün davam edən test prosesinin ardından qida mühəndislərinin iddiaları təsdiqlənib. Test mərkəzindən verilən rəyə görə, çörək istehsalında istifadə edilən qatqı maddələrinin tərkibində GMO maddə var:
"Aparılan analiz nəticəsində qatqı maddələrində GMO (35S,NOS,FMV) müəyyən edilmişdir".
Unda və ya çörəkdə qatqı maddələri aşağıdakı məqsədlər üçün istifadə edilir:
-Qida dəyərini artırmaq,
-Çörəyin rəf ömrünü uzatmaq,
-Çörəyn həcmini artırmaq, quruluş yaratmaq
-Dad və ətir təmin etmək,
-Zərərli mikroorqanizm inkişafını qarşısını almaq,
-Rəng və cazibə artırmaq məqsədi ilə.
Bəzən çörək bişirilərkən soya unu da istifadə edilir:
-Xəmir və çörəyin rəngi ağarır,
- Xəmirin müqaviməti artır,
- Unun su saxlama qabiliyyəti artır,
- Çörək həcmi ilə qidalanma dəyəri artır.
Qeyd edək ki, soyaların böyük bir hissəsi genetik modifikasiya olunmuşdur (GMO).
Müştərilərin xəbərləri
SON XƏBƏRLƏR
- 8 saat əvvəl
-
10 saat əvvəl
“Bakcell”in Baş İcraçı Direktoru Xankəndidə jurnalistlərlə görüşüb
- 12 saat əvvəl
-
13 saat əvvəl
Tanınmış şampunlar və qabyuyan məhsulların saxtası Keşlədə istehsal olunurmuş
-
13 saat əvvəl
Bakı Fransız Liseyinin ləğv olunması haqqında qərar qəbul edilib
-
16 saat əvvəl
Bakı-Ağstafa-Bakı marşrutu üzrə əlavə qatar reysləri təyin edilib
-
16 saat əvvəl
Azərbaycanda tikinti sahəsində agentliyin və ya komitənin yaradılması təklif olunur
- 16 saat əvvəl
- 16 saat əvvəl
-
16 saat əvvəl
Rabitəbank müştəriləri biznes hesablarını banka gəlmədən aça bilərlər!
- 19 saat əvvəl
- 20 saat əvvəl