Qida istehsalçıları üçün əlavə gəlir mənbəyi yaradan turizm layihəsi təqdim edildi

Martın 6-da onlayn şəkildə baş tutan “Slow Food Travel” forumunda Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib.
Dövlət Turizm Agentliyindən Marja-ya daxil olmuş məlumata görə, “Slow Food” təşkilatının “Terra Madre” şəbəkəsi tərəfindən təşkil olunan görüşdə Azərbaycan Turizm Bürosunun Baş icraçı direktoru Florian Zenqstşmid də iştirak edib.
Florian Zenqstşmid forum iştirakçılarına Azərbaycanda slou fud layihəsinin keçirilməsi ideyasının ərsəyə gəlməsindən və ölkədə bu istiqamət üzrə mövcud imkanlardan danışıb.
Baş icraçı direktor slou fud layihəsi üzrə səyahət imkanlarının təbliğ edilməsində əsas məqsədin ilin istənilən vaxtı ölkəyə səfər edən turistlərə Azərbaycan mətbəxinin özünəməxsus dadı və keyfiyyəti ilə fərqlənən yeməklərini təqdim etmək, süfrəyə gətirilən təamların hansı mərhələlərdən keçdiyini göstərmək olduğunu bildirib.
“COVCHEG” layihəsi haqda da məlumat verən Florian Zenqstşmid bu layihənin ölkədə yetişdirilən qida məhsullarının əsl dəyərinin təbliğ edilməsi, bioloji müxtəlifliyinin qorunub saxlanılması, eləcə də kiçik və ortamiqyaslı qida istehsalçıları üçün əlavə gəlir mənbəyinin yaradılmasına xidmət etdiyini deyib.
Baş icraçı direktor pandemiyanın yaratdığı vəziyyətin yerli sakinlərin öz yerli mədəniyyət, mətbəx, səyahət imkanları və digər xüsusiyyətlərini yenidən dəyərləndirə bilmələri üçün bir növ fürsət olduğunu vurğulayıb.
Forumda “Slow Food Travel” direktoru Mişel Rumiz, “COVCHEG” layihə koordinatoru Anna Kaşinyova, Azərbaycanda “COVCHEG” layihəsi üzrə slou fud səyahət koordinatoru Nəsimi Sadıqzadə, slou fud üzrə Amalfinin slou fud marşrutunun menecer və koordinatoru Jakomo Miola da çıxış edib.
Qeyd edək ki, “COVCHEG” layihəsi Avropa İttifaqının maliyyə dəstəyi ilə həyata keçirilir. Layihə Azərbaycan kəndlərində icma əsaslı təşəbbüsləri və ənənəvi məşğulluğu dəstəkləmək üçün ərsəyə gətirilib.
Slou fud dadlı, təmiz və sosial ədalətlilik prinsiplərinə əsaslanan daha sağlam qidalanmanı təmin edən, milli və regional mətbəxlərin ənənələrini qoruyub saxlayan bir yanaşmadır.
Müştərilərin xəbərləri
SON XƏBƏRLƏR
- 9 saat əvvəl
- 10 saat əvvəl
- 11 saat əvvəl
-
-
11 saat əvvəl
XİN Ermənistan XİN-in Hərbi Qənimətlər Parkının açılışı ilə bağlı bəyanatına cavab verib
- 11 saat əvvəl
-
13 saat əvvəl
Peşəkar fəaliyyətlə məşğul olan din xadimləri Prezident, deputat ola bilməyəcək
- 13 saat əvvəl
- 13 saat əvvəl
- 13 saat əvvəl
- 13 saat əvvəl
- 13 saat əvvəl
- 14 saat əvvəl

Türkiyədə karantin rejimi sərtləşdirilir

Əliyev və Lukaşenko arasında qeyri-rəsmi görüş keçirilib

Moody’s Azərbaycan Beynəlxalq Bankının reytinqini yüksəltdi

Aleksandr Lukaşenkonun Azərbaycana səfəri başlayıb

Maliyyə bazarlarında iş təcrübəsi toplayın

Qlobal neft tələbi 6 milyon barrel artacaq

Yaponiya şirkətindən Zaqatalaya investisiya yatırımı
Ən çox oxunanlar

Azərbaycanda koronavirusa yoluxma faktı artdı

Ukrayna Azərbaycanın iş adamlarına investisiya imkanları təklif edir

Sahibkarlar üçün güzəştli kreditə dair vebinar keçiriləcək - TARİX

TuranBankın mobil tətbiqi artıq AppGallery-də!

Unibank biznes sahibləri üçün Bahar kampaniyasını davam etdirir

Prezidentdən futbol çempionatı ilə bağlı sərəncam

“Ziraat Bank Azərbaycan”ın səhiyyə, istehsal və ticarət sektorlarında kredit portfeli artıb
